Sådan skal cykelhjelmen sidde.

Beskyt en af dine mest værdifulde kropsdel – med en god cykelhjelm.

Cyklister er såkaldte bløde trafikanter. De er ikke kun udsat for risiko fra den øvrige trafik,  det er nok med et hul i vejen, en pludselig nedbremsning eller et par sekunds uopmærksomhed og ligger man på asfalten. Hvis man ikke har hjelm på, kan en situation, som ellers højst havde medført et par skrammer, i stedet blive en alvorlig hovedskade.  Hvis det er hovedet som som kommer til skade, kan selv den mindste ulykke medføre alvolige kvæstelser.

Læs mere

Tips og tricks til smøring af cykelkæden.

Smøring af en cykelkæden

Det er ikke helt ligegyldigt hvilken olie du smører kæden med, faktisk er kæden ét af de vigtigste steder at vælge den rigtige smørelse eftersom at kæden er udsat for stor belastning og er i næsten konstant rotation så hvis den ikke kører “som smurt” kan det hurtigt sætte en stopper for cykelglæde, uanset om man er til de smalle eller brede dæk.

Læs mere

Hvilken cykelhjelm skal man vælge?

Billede af en pink cykelhjelm med prinsessekrone på

Prøv altid flere cykelhjelme

Vi har alle forskellige hovedformer, og cykelhjelm mærkerne har også lidt forskellige pasformer. Så prøv altid flere forskellige modeller og mærker for at finde den som passer dig bedst.

Udefra et sikkerhedsperspektiv er pasformen det vigtigste – En cykelhjelm som sidder godt på dit hoved, beskytter med stor sandsynlighed også bedre. 

Læs mere